Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse. Når du fortsætter med at bruge lmh.dk, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Læs mere om cookies

Maden på LMH

Køkkenet på LMH vil gerne inspirere til sunde spisevaner

Uden mad og drikke duer helten ikke … Et bibelskoleophold hos os betyder også lækre hovedmåltider, festlige festmenuer og mellemmåltider med saftig frugt og sundt brød. Og selvfølgelig serverer vi den samme lækre mad på vores korte kurser!

Køkkenpersonalet på LMH har en bevidst strategi med den mad, der bliver serveret. Vi vil nemlig gerne inspirere dig til at udvikle sunde spisevaner. Derfor går køkkenet op i, at maden på LMH er sund, frisk og ser lækker ud.

Vi følger de 10 kostråd anbefalet af Sundhedsstyrelsen og tilstræber nøglehuls- og fuldkornmærkede produkter.

Det er eleverne selv, som anretter aftensmaden. Det er en fast tjans, som du kan tilvælge, når du er elev på skolen. Du vil få en fast aftenvagt samt 3–4 weekendvagter i løbet af dit ophold. Når du har denne tjans, bliver du fri for at deltage i opgaven som opvasker efter hovedmåltiderne.

Køkkenets agenda i 12 punkter

Herunder kan du se køkkenets 12 punkter for, hvad der venter dig på madfronten, hvis du bliver elev på LMH.

  • Vi serverer en varieret og sund kost afstemt efter årstidens bedste råvarer, og vi vil gerne inspirere dig til at udvikle sunde spisevaner.
  • Vi har fokus på, at maden er forskelig og gerne farverig, fx skønne smagfulde salater hver dag, og der varieres mellem vegetar, fisk, fjerkræ, svinekød og oksekød.
  • Vi anvender friske råvarer.
  • Der serveres grønt eller frugt til alle måltider.
  • Alle måltider serveres som buffetanretning.
  • Middagsmåltidet bliver præsenteret af køkkenet.
  • Vi tilbyder lægeordineret diæt samt vegetarkost. Vi tilbyder ikke veganerkost. Når du tilmelder dig LMH, skal du oplyse, hvis du har behov for diætkost samt sende en mail til køkkenet. Ved kursusstart henvender du dig i køkkenet.
  • Vi sætter en ære i at minimere madspil.
  • Vi bestræber os på at lave mad, så alle så vidt muligt er mætte og tilfredse efter måltidet. Vi ved, at maver og smagsløg kan komme til at ”brokke” sig, derfor er vi i køkkenet åbne for dialog om maden. Vi udfordres gerne og lytter gerne til ønsker fra eleverne.
  • Der serveres isvand til alle måltider samt minimælk til morgenmaden.
  • Hvis nogle elever har tid og lyst, er de meget velkomne til at komme i køkkenet fx for at bage til os alle.
  • I løbet af hvert halvår er der fester, hvor der serveres 2–3 retters menu.

 

Ansatte

LÆS MERE

Sådan bor vi

LÆS MERE

Hvorfor LMH?

LÆS MERE

Elever om LMH

LÆS MERE

Bliv efterårs-elev

LÆS MERE

Fag på LMH

LÆS MERE